sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Muistiinpano

iGooglen linkki puuttuu informaation ohjailusta, selostustakin sopisi olla, samoin Googlen työvälineosastolla kannattaa esitellä lyhyesti sekä Google Reader että iGoogle.

Lisäsin ajanhallintaan Remember the Milk.

sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Sosiaalisen median netiketti

Oppaassa asiat pitää esittää lyhyesti, ymmärrettävästi ja selkeästi. Lisäksi esityksessä pitää huomioida ruudulta lukeminen, ei siis pitkiä selostuksia. Netiketti kuuluu lukuihin, joihin en ole vielä tyytyväinen. Itse termi on monille uusi, vaikka verkossa viihtyville ei ole. Kun kirjoitin omalla koululla tänä keväänä uusitun tietotekniikan kurssikuvaukseen netiketti-sanan, minulta kysyttiin koululla, että eikös tässä ole virhe.

Jaikussa on virinnyt keskustelua tietyntyyppisen verkkoavoimuuden ja ammatillisen toiminnan netiketistä. Keskustelussa käytetään sisäpiirin ilmaisuja (jaikusourcing, sourcing, crowdsourcing, suomiposse, dedikoitu kanava, foorumi, ketju jne.). Eräs hankaluus sosiaalisessa mediassa on kielenkäyttö. Oppaaseen laitoin linkin Yksityisen kielitoimiston kielipoliisin Sana viikonvaihteeksi -sivulle, sieltä löytyy suuri joukko hyviä sanakutkutuksia, ei perinteistä sananselitystä. Ehkä Chat-definitions kannattaisi lisätä... pitää miettiä.

Tein tämän yksinkertaisen lisäyksen heti Netiketti-luvun alkun:
Perusperiaate on samalla lailla yksinkertainen kuin kaikessa etiketissä: toimi itse, kuten toivot muiden toimivan. Ole siis kohtelias ja ota muut huomioon.

Palautetta osa 3

Lukijalta tuli palautetta, jossa kertoi, että ruudulta lukeminen rasittaa silmiä. Toivoi tulostusversiota.

Hyvä idea. Ja helppo toteuttaa. Laitan nyt ensi hätään pdf:n jokaisesta sivusta. Mac on siitä mukava näissä jutuissa, että vakiona pdf-tulostus, Windows-koneelle saa kätevän CutePDF-ohjelman, jolla sama asia hoituu (asentuu tulostimeksi ja tulostaa valittuun tiedostoon).

Lopullisessa versiossa on hyvä laittaa parempi tulostusversio. Google Page Creator, jolla sivujen ylläpito nyt tapahtuu, ei sisällä prin this page -toimintoa. Oikeastaan olisi mukavaa tehdä ekirja. Ja tietenkin tulostusversiona sivukohtaisen tulostuksen lisäksi koko opas yhdellä napinpainalluksella.

Työkaverinikin oli tulostanut oppaan. Taidan laittaa tulosteet heti, vaikka niihin tuleekin muutoksia. Ei vie pitkää aikaa.

torstai 3. heinäkuuta 2008

Lisäys blogi-lukuun

Oma havainto: Blogit-luvussa blogihakuihin annetaan vain Blogilista. Lisään muutaman muun hyvän blogihakupalvelun. Olen koonnut blogien hakupalveluita. Lisäsin myös Ajanhallintaan uuden selkeän ja näppäränoloisen yhteisen ajan sopimissivun When is Good.

Ja tulipa havaittua, että Safarissa eivät toimi kaikki Google Page Creatorin jutut. Firefox3 on välillä hieman aiheuttanut koneen turhaa kuormitusta. Flock siis käyttöön.