torstai 26. kesäkuuta 2008

Opasta täydentävä, laajentava ja taustoittava blogi

Viime tiistaina 24.6.08 julkaistiin Opetushallitukselle kirjoittamani opas Sosiaalinen media oppimisen tukena. Opas tilattiin oppimisympäristöhankkeitten vetäjille.

Pääsin ensimmäistä kertaa julkaisemaan käsikirjoituksen niin, että voin editoida sitä julkaisun jälkeen yleisöpalautteen perusteella. Tätä ennen on aina pitänyt metsästää vapaaehtoisia kommentaattoreita ennen käsikirjoituksen luovuttamista. Kyse on tällä kertaa ilmiökentästä, jossa leimallista ovat aiheen laajuus ja moninaisuussekä alituinen muutos. Se, mitä kirjoitan tänään, on huomenna hieman vanhaa ja ylihuomenna jokin on jo oleellisesti muuttunut.

Olen saanut heti tuoreeltaan enemmän palautetta, kuin mistään muusta aiemmin julkaistusta, joita on sentään jo kertynyt. Pari avunpyyntökysymystä on tullut. Sellaisia otan vastaan mielelläni, koska niiden avulla oppii aina itse ja samalla voi rikastaa opasta.

On kiinnostavaa seurata muokkausprosessia, joten raportoin sen tähän blogiin (lukittelusana 'muokkaus').

Itse käsite sosiaalinen media on tuore ja hatara, voisi sanoa, jopa huono, mutta muutakaan ei ole. Asiasta on keskusteltu Jaikussa pariinkiin otteeseen (ketju 1 ja ketju 2 loppupää). Pähkäilen gradussani samaa, enkä ole yksin. Jo yksin tästä syystä aloitan tämän blogin.

Ei kommentteja: